Deň rodiny 26.05.2013
Foto > 2013
Víťazný recept pani Ďurišovej na ovocný koláč
Pripravíme si piškótu so 4 vajíčok, pričom na jedno vajíčko rátame 4dkg kryštálového cukru a 4 dkg hladkej múky, pridáme trochu práškového cukru, 2 lyžice oleja a 1 lyžicu vody. Po upečení polejeme piškótu 100% pomarančovým džúsom.
Plnka: do 1 l studeného 100% pomarančového džúsu zamiešame 2 zlaté klasy, vytlačíme jeden citrón a jeden pomaranč, pridáme asi 15 dkg cukru a necháme zvariť. Ešte teplú hmotu vylejeme na piškótu. Po vychladnutí potrieme šľahačkou, ktorú pripravíme z 2 ks šľahačky v prášku. Na ozdobu nakrájame na drobno jednu horkú čokoládu.